Categorieën

Fabrikanten

Nieuwsbrief

Waarom een Dashcam ?

Laten we eerst even uitleggen wat een dashcam juist is en waarvoor hij dient.

Een Dashcam of voluit dashboardcamera is een kleine camera die je tegen je voorruit plaatst en die heel je rit opneemt.
Zodra je jouw contact opzet start de dashcam automatisch op en begint de dashcam op te nemen.

De hoofdreden waarom men een dashcam in zijn auto plaatst is het hebben van bewijsmateriaal in geval van een ongeval of andere betwistingen.
Anderen gebruiken de dashcam dan weer voor het verkennen van een parcours , lesmateriaal voor rijscholen, volgen van wielrenners , gewoon om de speciale gebeurtenissen op youtube te plaatsen, ...

De dashcams van vandaag doen ook meer dan enkel maar filmen.
Zo zijn de nieuwste modellen uitgerust met een Full HD , GPS tracking , G-sensor bij een ongeval, snelheidsregistratie , infrarood voor in het donker , automatische aan/uitschakeling wanneer je jouw auto start, enzovoort.
 
Waarom zou je dan een dashcam plaatsen in je wagen ?

Is het een goed idee om een auto camera in jouw auto te plaatsen ? Ik denk het wel !

Een dashcam is uw objectieve getuige en levert bewijsmateriaal mocht er iets gebeuren.
Bij een ongeval door een onverwacht manoeuvre van je voorligger bijvoorbeeld, of een frauduleus ongeval (zie filmpje) dat anders haast onmogelijk te bewijzen is.
De opgenomen beelden zijn natuurlijk ook steeds een ongelooflijke geheugensteun, want je vergeet zowieso enkele details die van waarde zijn.

Wat het verval ook is, dankzij een dashboardcamera zal steeds de waarheid aan het licht komen.

Hoor ook eens bij je verzekeraar of men geen korting geeft als je een dashcam aan boord hebt, heel wat verzekeraars spelen hier op in.

Denk ook tal van mogelijkheden waarvoor je een dash cam zou kopen :
Bewijs bij een ongeval , verkennen van een parcours , lesmateriaal voor rijscholen of voor je eigen kind, volgen van wielrenners , gewoon om de speciale gebeurtenissen op youtube te plaatsen, ...
 
Wie kan er allemaal voordeel halen uit een dashcam/ autocamera?

Eigenlijk iedere bestuurder.
Particulieren die een dashcam installeren , gebruiken deze voor registratie van ongevallen / betwistingen, maar ook voor alle bovenstaande gevallen (lesmateriaal , youtube filmpjes , informatie)

Bedrijven halen dan weer hun voordeel uit extra functies van een dashcam.
Zo kunnen ze informatie verzamelen over de zuinige) rijstijl van hun chauffeurs, of het snelheidsduivels zijn, snellere afhandeling van hun verzekeringsdossier bij ongevallen.

Ook voor taxichauffeurs of busschauffeurs is een dashcam een must ! Zij kunnen zo de camera alles binnen de auto/bus laten filmen voor een betere veiligheid !